sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kesäkuulumisia ja vauvauutisia :)

Hetken jo ajattelin, että onkohan tässä blogin pitämisessä mitään tolkkua kun ei tulee nykyään niin harvoin kirjoiteltua. Haluaisin kuitenkin jatkaa tänne kirjoittelua ja toivottavasti jossain vaihessa kasvattaa lukijakuntaakin. Saimme tuossa aiemmin keväällä iloisia uutisia ja EHKÄ sen myötä voisi jossain välissä löytyä aika bloggailullekin :) Jos ja toivottavasti kun kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja toivotusti niin meidän pieni perheemme kasvaa lokakuussa pienellä tyttövauvalla! Kaksi on tuntunut meille sopivalta lapsiluvulta joten vauva on enemmän kun toivottu ja erittäin tervetullut :) Viivi ehtii juuri täyttää 2 vuotta ennen vauvan syntymää (tai tämä meillä on oletuksena...) joten varmaan ainakaan alkuun ei ole ongelmia ylimääräisen ajan kanssa :D Äippäloma mulla alkaakin Viivin synttäripäivän tienoilla, ihan tarkkaa päivämäärää en vielä tiedä kun puuttuu Kelan vaatimat todistukset yms. Viikkoja on kasassa tällä hetkellä 24+4, puoliväli paukkui siis rikki noin kuukausi sitten. Huomenna olisi synttäripäivän kunniaksi sokerirasitus heti aamusta. Viimeksi sujui ainakin ongelmitta ja arvot oli optimit, toivottavasti tälläkin kertaa.


Muuten tämä raskaus ei olekaan ollut ihan niin läpihuutojuttu kun ensimmäinen oli. Viiviä odottaessa olin terve kun pukki, jopa nokkosihottumana ilmenevä allergia kaikkosi 9kk ajaksi. Tällä kierroksella sairastin heti alkuvaiheessa aivan kamalan vatsataudin. Noin kuukausi sitten venäytin vasemman käden, kova yskä diagnosoitiin pitkittyneeksi keuhkoputken tulehdukseksi ja tulipa käytyä pötköttelemässä yksi aamupäivä Kysillä naisten akuutilla kipeiden supistuksien vuoksi. Kun nämä kaikki oli selätetty, sainkin riesakseni ihan järkyttävät liitoskivut jotka ovat tässä viimeisen reilun viikon vetäneet osittain petipotilaaksi :/ Elämästä ei meinaa tulla mitään ilman tukivyötä ja pienikin kävely tai jaloillaan oleminen on välillä tosi tuskaista. Vaivat vielä korostuvat kun on tuo äärettömän aktiivinen ja eläväinen neiti 1v 10kk pitämässä huolta siitä, ettei tässä liikoja ehdi lepäillä. Onneksi Villekin on kesälomalla! Sen lisäksi isovanhemmista on ollut iso apu. Vauva on tosi liikkuvainen tapaus eikä sillä ole ollut mitään hätää minun vaivoistani huolimatta. En malta odottaa millainen pieni ihminen sieltä tupsahtaa maailmaan, tällä hetkellä ei ainakaan vaikuta isosiskoaan rauhallisemmalta...
Kesäloma mulla loppuu heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla ja sieltä pitäisi jaksaa painaa töitä syyskuun puoleenväliin saakka. Katsotaan kuinka mamman käy :)

Pikkusisko :)

Ollaan tosiaan oltu kesälomalla nyt viikon verran koko poppoo, tai minä välillä saikulla. Kelit on ollut aika kohdillaan, kerrankin lomasää on suosinut! Ei olla vielä keretty puuhaila sen suurempia, ihan kotona, ulkoillessa ja mun voinnin mukaan kyläillessä on mennyt aika. Viivi on ihan mieletön ulkoilmaihminen ja jos saisi itse päättää niin varmaan asuisi tuolla meidän takapihalla :D "Ipiohommat" eli lapiohommat on nyt kovassa huudossa. Viimeksi tänään aamupäivällä neiti lähti itsenäisesti painelemaan kohti lähipuistoa, ei paljon isiä eikä äitiä kaivannut mukaan. Minä sitten pallomahoineni vaapuin tuolla perässä, mahtoi naapureita huvittaa! Toivotaan, että säät pysyisivät näin mahtavina vielä loppulomastakin.

Toinen kesän lempparipuuha lapiohommien lisäksi, nam nam!


Maisemia meidän lähirannalta, Oravikosken tukin uittopaikalta.

Koska saikulla ollessa alkaa helposti mökkihöpertyä, oli eilen ihana päästä eilen juhlimaan serkkuni häitä! Hammasta purren, tukivyö kireälle vedettynä ja korkkarit kotiin jätettynä selvisin juhlahumusta ehjin nahoin :) 
Starttailtiin aamupäivällä liikkeelle, käytiin nappaamassa ukki matkan varrelta kyytiin ja suunnattiin Siilinjärven kirkkoon vihkimistilaisuuteen. Seremonia oli kaunis ja meidän onneksemme sopivan pituinenkin. Viiviä alkoi ensimmäisen parin minuutin jälkeen pitkästyttää mutta hienosti lopulta selvittiin kiitos YouTuben ja lastenlaulujen voimin :D Kirkolta suunnattiin Juankosken suuntaan Kivennavalle juhlapaikalle. Miljöö oli ihan mieletön, varsinkin kun eiliselle sattui ehkä tämän astisen kesän hienoin sää! Rimpsessa!

Hääpari oli upea, juhla viihdyttävä sekä lämminhenkinen ja meillä oli tosi kivaa :) Viivi piti huolen juhlissakin ettei meidän lisäksi ukkikaan paljoa kerennyt istua jouten höpöttelemässä toisten vieraiden kanssa :D Oli täysin oma valinta ja halu ottaa Viivi mukaan joten niillä ehdoilla siis mentiin! 

Tilanne vaati välillä jätskiä.

Meidän pesulappupaketti mätsäsi häiden hopeaan & violettiin väriteemaan... :D

Viime kesästä katkeroituneena ( :D ) ostin vaihtelevasta voinnistani huolimatta lipun Kuopioon Viinijuhlille Antti Tuiskun keikalle. Antin piti siis esiintyä viime vuonna sopivasti mun synttäreiden juhlimispäivänä mutta valitettavasti keikka peruuntui Antin sairastumisen vuoksi. Korvaavana artisina Sanni veti hienon keikan mutta koska olen henkeen ja vereen Antti-fani yli 10 vuoden takaa, halusin hyvityksen tänä vuonna viime kesän pettymykselle. Lähdettiin kahvitusten jälkeen ajelemaan kotia kohti väsyneinä hymy huulilla :) Autossa vallitsi hyvinkin uninen tunnelma ja pienimmäinen simahtikin ekojen minuuttien aikana. 
Kerkesin käydä kotona pusuttelemassa Viivin yöunille ja vaihtamassa seuraavan mekon päälle, sit mentiin taas hurraa! Täytyy sanoa, että jos kyseessä olisi ollut joku muu artisti niin unet olisi kyllä voittaneet. Ana Tuden kuvat silmissä ajelin Kuopion Satamaan ja suuntasin Viinijuhla-alueelle. Sisällä moikkasin seuruettani josta erkaannuin nopeasti koska he olivat enemmän bilefiiliksellä ja itsehän halusin nähdä keikasta jotain. Anttia ennen oli esiintynyt Lauri Tähkä ja tämä yhdistelmä oli myynnyt tapahtuman loppuun, väkeä oli siis pilvin pimein! Ilahduttavan nopeasti löysin itselleni turva-aidan vierestä masun mentävän raon josta sain seurata suhteellisen rauhassa koko keikan :) Anttiahan olin sinne mennyt katsomaan ja kuuntelemaan joten ei haitannut jammailla itsekseen hyvällä paikalla! Tasaseen tahtiin siinä kävi päihtyneitä keski-ikäisiä silittelemässä vauvamasuani ja turisemassa mukavia :D Paljon tuli myös tuttuja vastaan, kannatti siis lähteä!

Antti veti tuttuun tapaan energisen ja viihdyttävän keikan. Täytyy olla todella rytmitajuton jos Antin letkeä musiikki ei saa edes vähän tanssijalkaa vipattamaan ;) Erityisen kiva oli kuulla vähän vanhempaakin tuotantoa, osa oli miksattu fiksusti yhteen uudempien biisien kanssa. Muistui jälleen mieleen, että miksi se Antti on Tuiskun omia sanoja lainatakseni Suomen kovin poptähti! 
Keikan kohokohta oli ehkä kuitenkin kosinta jonka eräs mies oli vaimolleen yllätyksenä järjestänyt :) Antti osallistui lavalta käsin lukemalla miehen kirjoittaman rakkauden tunnustuksen mikkiin koko yleisön kuultavaksi. Sen jälkeen siellä ihmisten seassa ilmeisesti polvistuttiin ja sanottiin KYLLÄ :) Ihana yllätys!
Siinäpä katsausta meidän köörin kuulumisiin :) Tämä päivä menee toipuessa eilisestä ja valmistautuessa huomiseen, tuleehan minulle huomenna jälleen vuosi lisää mittariin ;)

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti