torstai 28. syyskuuta 2017

Täysiaikainen vauva ja viimehetken vastoinkäymiset

Hihhei! Niin se vaan tuli eilen täyteen rv 37+0 :) Vauva on nyt siis virallisesti täysiaikainen eikä enää esteltäisi jos vauva päättäisi tulla maailmaan. Toisaalta saisi alkaa jo tulla mutta annetaan hänen nyt kasvaa ja kehittyä viimeisetkin hetket ihan rauhassa. TO DO-lista alkaa olla ruksailtu viimeistäkin kohtaa myöten yli, sitten tosiaan vaan odotellaan.

Tänä aamuna mulla oli neuvola. Mulla on ollu Viivin raskaudesta asti tapana ottaa aina aamun ensimmäinen vapaa aika ja yleensä se on jo klo 8. Kuten viime postauksessa kirjoittelinkin niin V on alkanut enemmän ja vähemmän säännöllisesti skippailla noita päikkäreitä. Päikkäreiden poisjäännin myötä neiti on nyt nukkua huidellut aamuisin lähemmäs yhdeksää, haaaalleluja! Vähän siis harmitti kun tänäänkin oli aika neuvolaan jo klo 8 kun joutui herättelemään pienen kesken unien :/ Onneksi V on isänsä kaltainen aamuvirkku ja on heti silmät auki saatuaan valmis toimintaan! 

Neuvolakamut


Vauvalla ja mulla on kaikki edelleen varsin mallikkaasti :) Verenpaineet matalat niin kun aina, hemoglobiini ihmeellisen hyvä ja vauva vilkas sekä liikkuvainen tyyppi. Painoa on tullut maltillisesti (onneksi!), kaiken kaikkiaan nyt +9kg. Viivistä tuli +15kg joten täytyy olla tähän tyytyväinen :) Vielähän tässä on toki aikaa kerryttää jos menee laskettuun aikaan tai yliajalle mutta enpä tällä rundilla ole ihan hirveästi jaksanut stressata.
Mietiskelin eilen nukkumaan ruvetessa vauvan asentoa. Tähän asti kaikki vauvan liikkeet on tuntunut paljon selvemmin tossa vasemmalla puolella mutta eilen illalla vauvalla oli ilmeisesti hikka ja se tuntuikin oikealla ylhäällä kyljessä! Vauva on jo tovin majaillut raivotarjonnassa, eli pää alaspäin. Onneksi tänään selvisi, että niin siellä majaillaan edelleen :) Vauvan pää on kuulemma jo todella alhaalla ja kiinnittynyt napakasti, lähtökuopissa toisin sanoen. Mietinkin yksi ilta, että tunsinko vauvan laskeutumisen ja kiinnittymisen. Neuvolatädin mukaan on voinut olla täysin mahdollista! Etäinen muistikuva on, että Viivinkin pää kiinnittyi näillä viikoilla ja ylihän se meni että heilahti... V syntyi raskausviikoilla 41+5 eli melkein 2 viikkoa yli lasketun ajan. Jospa pikkusisko olisi edes vähän hätäisempi ;)

Mulle iski sopivasti tälleen vielä viime metreillä ihan jäätävä flunssa! Nenä on aaaivan tukossa ja tänä aamuna tuntui kurkkukin kipeältä :( Olisin kyllä pärjännyt tän loppuajan ilmankin...

rv 37+0

Alkaa olla ihan tarpeeksi iso...

Varamamma
"Äitii! Kattomaan veneitäää!"1 kommentti:

  1. Tsemppiä loppuun! Kuitenkin synnytät ennen mua :p Mie taas oon kerännyt tällä kierroksella enemmän kiloja, kun viimeksi, plääh :D

    VastaaPoista